Voor wie:
Iedereen die worstelt met klachten en vervelende symptomen of vastloopt in belemmerende patronen of relaties kan baat hebben bij psychotherapie. Gevraagd wordt een beetje nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en moed om diverse aspecten van jezelf te onderzoeken en aan te pakken. En de bereidheid om je enige tijd aan de therapie te committeren en daar tijd en aandacht voor vrij te maken.
De praktijk biedt zorg aan (jong)volwassenen binnen de Basis GGZ (BGGZ), de Specialistische GGZ (SGGZ) maar ook in de onverzekerde zorg (voor wie zelf betaalt). Dit betekent dat mensen met lichte tot matig-ernstige problematiek bij mij terecht kunnen.
Mensen met o.a. de volgende klachten kunnen zich aanmelden en komen meestal in aanmerking voor (een deel van) vergoeding vanuit de Basis Zorgverzekering:
- Angst en paniek
- Stemmingsklachten
- Traumaklachten
- Steeds weer vastlopen in relaties op werk of privé
- Rouw
- Persoonlijkheidsproblemen
De praktijk biedt geen specialistische behandeling bij verslavings- of eetproblematiek, bipolaire stoornis of floride psychose.
U kunt altijd overleggen met de praktijkhouder als u zich afvraagt of de hulpvraag past bij de praktijk. De praktijkhouder probeert dan zo goed mogelijk in te schatten of deze passende zorg kan bieden. Indien gedurende de intake blijkt dat u elders beter passende zorg kunt krijgen zal u worden geholpen met een passende doorverwijzing.
Niet verzekerde zorg (OVP) betreft:
- Relatietherapie (hiervoor heb ik een samenwerkingsverband)
- Overspannenheid, stressklachten en burnout
- Specifieke fobie (bv. vliegangst)
- Overige vragen rond zingeving, identiteit, persoonlijke ontwikkeling
- HSP (hoogsensitiviteit)
Therapie bij deze klachten kan in sommige specifieke gevallen wel vergoed worden of betaald door uw werkgever (werkgeverstraject). Indien er geen vergoeding plaatsvindt geldt een tarief volgens de richtlijnen voor OVP.